perjantai 3. helmikuuta 2017

Karvojen poistoa ja uusiokäyttöä


Työpajoissamme on vuorossa suomeenmuuttajanaisten yhdistyksen DaisyLadies r.y:n ryhmä. DaisyLadies -ryhmän työpajassa teemana oli työ ja ammatit. Iranilainen osallistuja toi esineenään lankarullan. Hän ei kuitenkaan ollut ompelija, vaan näytti taitojaan kosmetologian saralla. Videolla näkyy, kuinka hän poistaa vapaaehtoisen kasvoilta ihokarvoja langan avulla.Myös Turun museokeskuksen kokoelmista löytyy karvoihin ja kauneudenhoitoon liittyviä esineitä ja kuvia.Museossa on luetteloitu kokoelmaan hiljattain Turun hiusalan yrittäjien lahjoittamia esineitä. Kuvassa näkyy n. 1930-luvulta peräisin oleva Grieser -merkkinen hiustenkäsittelysarja.
Turun museokeskuksen kulttuurihistoriallinen esinekokoelma.
Valokuvaaja H. Attila on tallentanut Turussa mahdollisesti Yliopistonkatu 10 b:ssä sijainneen parturikampaamon henkilökunnan työpisteidensä äärellä. Kuva on otettu 21.4.1935.
Turun museokeskuksen valokuvakokoelma.
Tämä puinen, yhdestä kappaleesta veistetty afrikkalainen kampa on päätynyt museon kokoelmiin makeistehdas Hellas Oy:ltä. Se on löydetty vuonna 1948 Afrikan Kultarannikolta tulleesta kaakaopapusäkistä.
Turun museokeskuksen kulttuurihistoriallinen esinekokoelma.
Hiuksia on käytetty taidokkaiden korujen materiaaleina kuten tässä 1800-luvun alkupuolelta olevassa rintaneulassa. Rintaneula on esillä Turun linnassa.
Turun museokeskuksen kulttuurihistoriallinen esinekokoelma.
Turun kaupungin taidekokoelmaan kuuluvassa Kaisu Koiviston esineteoksessa Villi (1997) pinnatuolin alta työntyy esiin pitkiä hevosenjouhia.
Turun kaupungin taidekokoelma.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti