tiistai 26. syyskuuta 2017

Museoarkiston digitoijana Turun museokeskuksessaOlen Turusta kotoisin ja asunut suurimman osan elämästäni täällä. Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja valmistunut Turun yliopiston humanistisesta tiedekunnasta. Pääaineeni oli yleinen historia, sivuaineena oli Suomen historia.

Ensimmäinen määräaikainen työsuhteeni Turun museokeskuksessa oli aikavälillä 3.10.2016-9.12.2016. Työtehtävänäni oli Turun Kivipainon aineiston skannaaminen ja luettelointi Musketti-tietokantaan ja sen kautta valtakunnalliseen Finna-portaaliin. Aloitin tämän työn aineistokuoresta 22874:2485. Pääsin luetteloinnissa kokonaistilanteeseen 22874: 2897.

Samoin skannasin aineistokuorista aineistot väliltä 22874: 2465-2484 ja liitin skannatut kuvat kyseisiin luettelokortteihin.

Lisäksi osallistuin erilaisiin museokeskuksen työkokouksiin ja toimin sihteerinä esimerkiksi Kalastajankadun talokokouksessa maanantaina 21.11.2017.

Toinen määräaikainen työsuhteeni Turun museokeskuksessa alkoi 13.02.2017. Jatkoin Turun Kivipainon aineiston skannaamista ja luetteloimista Musketti-tietokantaan ja sain työn loppuun. Jatkoin siis luettelointia kortista 22874:2898. Luettelokorteissa pääsimme kokonaisuutena lukuun 22874:4038. Sen jälkeen huomasimme, että Turun Kivipainon aineistosta oli jäänyt skannaamatta aineistokuorien väli 22874: 2343-2464, vaikka luettelokortit Muskettiin oli jo tehty valmiiksi. Itse skannasin tuon välin, ja liitin kyseiset kuvat luettelokortteihin. Tämän työn jälkeen Turun Kivipainon aineiston skannaaminen ja luetteloiminen tuli lopullisesti valmiiksi.

Tämän työn saatuani valmiiksi olen skannannut ja luetteloinut Turun Offset-painon aineistoa. Turun Offsetpaino on Kivipainon perillisyhtiö. Tällä hetkellä olen luettelokortissa 22947:1102. En skannaa jokaisen aineistokuoren sisältöä, jos samoja kuvia tulee eri aineistokuorissa. Teen niin, että valmiista luettelokortista laitan viittauksen niihin aineistokuoriin, joissa on saman sisältöistä aineistoa. Laitan merkinnän kontekstin kuvaustietoihin.

Toisen pestini aikanakin olen osallistunut erilaisiin museokeskuksen työkokouksiin. Olen toiminut sihteerinä Kalastajankadun talokokouksessa torstaina 2.3.2017 ja KOKU:ssa (kokoelmatiimin kuukausikokouksessa) maanantaina 6.3.2017.

Lisäksi minulla on ollut erillisenä työtehtävänä Sirkkalankatu 37:sta tehdyn rakennushistoriallisen selvityksen skannaaminen ja skannattujen kuvien lähettäminen Turun kaupungin kaavoitusarkkitehti Katja Tyni-Kylliölle. Olen saanut tämän työn tehtyä.

Muuta: Olen osallistunut museokeskuksessa menossa olevien näyttelyiden henkilökuntaopastuksiin ja muutamaan Kuralan kylämäen kevät- ja kesätapahtumaan. Samoin olen osallistunut museokeskuksen kokoelmatiimin päiväretkelle Salon taidemuseoon torstaina 14.9.2017.

Loppuvaikutelma: Nyt alkaa oma työni Turun museokeskuksessa olla vähitellen loppusuoralla. Viimeinen työpäiväni on torstai 12.10.2017. Hyvin on kaikki mennyt. Olen saanut tutustua mukaviin ihmisiin, joiden kanssa olen saanut olla tekemisissä.

Aineiston käsittely alkaa ko. tuotteen skannauksella.


Skannattu kuva käsitellään kuvankäsittelyohjelmalla.


Musketti-tietokantaan luodaan lomake johon kirjataan tilauskuoresta saatava informaatio, kuten tilaaja, valmistusaika jne.


Lopuksi lisätään skannattu kuva ja rastitetaan lomake Finna-kelpoiseksi.


Turun Kivipaino Oy:n tuotearkisto Finnassa.


Tuomo Ahokas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti